Jeg elsker mig.


Hej med jer.

Jeg er en pige på 18 år, og jeg har en kæreste som er to år ældre. Vi har været sammen i 1 år og nogle måneder.

Når vi er sammen har vi det egentlig meget godt, men jeg er bange for jeg ikke er god nok for ham. Jeg bliver nogen gange ked af det, og kan ikke svare på hvad det skyldes.

Han er taget afsted på højskole, og kan ikke lade være med at tænke på ham. Det kommer til at gå ud over min skole, da jeg tænker på hvad han laver.

Og jeg er super bange for han finder en anden derude, som han hellere vil være sammen med end mig, selvom han har sagt han kun vil have mig og han kun elsker mig, så sidder jeg med en underlig og ubehagelig fornemmelse i kroppen - hjælp hvad skal jeg gøre?

bange

Kære lille bange dig.

Du har det virkelig ikke nemt kan jeg læse, og jeg vil rigtig gerne give dig mit bud på hvad det kan skyldes, og hvad du kan gøre.

Jeg tænker flere ting når jeg læser dit spørgsmål:

Tillid, jalousi og dit selvværd.

​Tillid

Tillid er noget vi kan have til andre, og det er en meget vigtig faktor i et parforhold, for uden tilliden så bliver det op af bakke, og flere bekymringer end glæder.

Hvis vi tidligere har været ude for et svigt, så kan vi have sværere ved at have tillid til at det går godt næste gang.

Tillid er noget vi vælger at have til et andet menneske. Vi tror ofte det bare er noget der kommer af sig selv, men der ligger faktisk tanker du kan arbejde med, for at skabe den tillid, du måske ikke har nu, siden du tænker at han kan finde på at være sammen med en anden end dig.

Jalousi og selvværd.

Jalousi kommer af frygt, frygten for at miste. Derfor kan du være bange.

Jo lavere selvværd du har, jo større er dit behov for at din kæreste skal give dig noget der beviser, at du er god nok, og at det er dig han vil have.

Hvis dit selvværd er lavt, så hjælper det bare ikke, at han bliver ved med at fortælle dig, at det er dig han vil have - for din frygt kommer inde fra dig selv.

Det duer heller ikke på længere sigt, at han skal overbevise dig - for det vil han på et eller andet tidspunkt blive træt af, og tænke: Hvorfor stoler hun ikke på mig? Hvordan skal jeg bevise at det er hende jeg vil have? eller "Det er lige meget hvor ofte jeg siger det, så hjælper det ikke”.

Dette er drænende for et forhold.

bange

Min holdning er den, at hvis du ikke har tillid til dig selv, og hvis dit selvværd er lavt, så kan det være en udfordring VIRKELIG at tro på, at din kæreste virkelig vil have dig - for hvis du ikke selv synes du er noget værd, så kan du ubevidst tænke: “Hvorfor skulle han så ville have sådan en som mig”

Der er altid risiko for at miste. Når vi går ind i en relation til et andet menneske, så er der også altid en risiko for at miste det igen - det kan ikke være anderledes.

Men hvis du bruger al din energi på at være usikker, utryg, og ikke føle dig god nok, så er det spild af energi, og alt det gode I kan have sammen, træder i baggrunden.

Du skal arbejde med dit eget selvværd.

Jo højere selvværd, jo færre bekymringer. Din kærestes kærlighed til dig skal ikke være noget du ikke kan leve uden. Den kærlighed skal være en bonus OVEN I din kærlighed til dig selv.

Når du​ viser dig selv kærlighed stiger dit selvværd.

Du styrker dit selvværd ved at være selvkærlig:

✔︎ Gøre alt det som du er glad for at gøre, og forkæle dig selv.

✔︎ Fortæl dig selv hver dag, hvorfor du er værd at elske. Derved viser du dig selv, at du er noget værd.

✔︎ Øv dig i at tale pænt til dig selv, og om dig selv.​

bange

Arbejd med dine tanker og følelser:

✔︎ Udskift dine bekymringstanker, med nogle tanker som støtter dig, og giver dig en bedre følelse.

F.eks kan du tænke: "Det er mig han elsker", "han fortæller han vil have mig", "det er mig han har valgt”, “jeg vælger at stole på ham".

Det er nemlig sådan at din hjerne tror på det du fortæller den, den skal bare have det at vide ofte nok.

Du er den eneste der kan få dit selvværd højere op, det skal nemlig komme indefra dig, og fra de tanker du tænker om dig selv.​

Håber mit svar kan hjælpe dig lidt på vej. Der findes desværre ikke nogen trylleformular - det er en personlig "rejse​" og en personlig udvikling du skal igang med. Jeg lover dig dog, at når du først er igang, så vil du blive SÅ glad for det.

​Kærlig hilsen

Helene​

Få dit daglige boost til mere selvomsorg - direkte i din mailbox.​

Læs også artiklen her: Frygter for at miste min kæreste, da jeg ikke føler mig god nok

Jeg vil også anbefale dig at kigge på dette onlinekursus: "Hensynskuren - styrk dit selvværd og kurer din hensynsbetændelse."

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.