Tina fik styr på den indre kritiker

 

 

Tina fortæller om den indre kritiker:

I påsken sidste år, gav jeg mig selv et lille påskeæg; nemlig lydfilen fra Rosendahl coaching, som handler om at tage magten over den indre kritiker.

 

 

Jeg har arbejdet med den indre kritiker før. Jeg var klar over, at ”stemmen” fra den indre kritikker, mange gange fører tilbage til barndommen, forklædt fx som en løftet pegefinger fra voksen.

Jeg var også allerede klar over, at den indre kritikker kan stoppe én i at gøre ting, man har lyst til, fordi man lytter til stemmen, og giver den magt.

Man kan blive irriteret og vred på den, fordi den får en til at tvivle.

Da jeg i påsken stadig syntes, jeg indimellem har haft kampe med den indre kritikker, valgte jeg altså at købe lydfilen. Jeg har arbejdet med lydfiler før, og ved der kan være mange guldkorn at hente herfra.

Den skat jeg fik med fra lydfilen om den indre kritikker, var at se den i et nyt perspektiv.

Jeg kan huske at Helene kom ind på, at når den indre kritikker kritiserer, kan det faktisk være for at beskytte os, fx. mod noget vi tidligere har prøvet, der gik galt.

Jeg spurgte herefter, i de kommende dage, når jeg mødte min indre kritiker, hvad den prøvede at beskytte mig mod – og fik forbavsende nok altid et svar. Redskabet var så at anerkende, den beskyttelse, og samtidig gøre kritikeren opmærksom på, at jeg stadig havde tænkte mig at fortsætte uagtet kritikken, velmenende eller ej.

Det nye perspektiv, som var omsorgsperspektivet, var guld for mig.  I stedet for at blive vred og stædig over den indre kritikker, som jeg før tit har været, kunne jeg nu anerkende hans eksistens, og forsøg på at vise omsorg, også selvom jeg ikke kunne bruge denne omsorg. Men intentionen var jo positiv. Det gjorde hele forskellen for mig!

Jeg er nu blevet bedre til at anerkende den indre kritikers eksistens, i stedet for at prøve at ignorere ham eller få ham af vejen.

I anerkendelsen kan jeg rumme ham, vel vidende at jeg ikke behøver at lytte til ham, blot fordi han ytrer sig. Og hvis jeg bliver irriteret over kritikeren, kan jeg sige til mig selv, at han godt nok er irriterende, men dybest set prøver han at beskytte mig, han har bare ikke lært en god måde at gøre det på og er derfor lidt klodset. Det giver straks luft og rum.

Så i arbejdet med lydfilen, nåede jeg et meget vigtigt skridt videre, i arbejdet med den indre kritiker – et skridt der vel at mærke nu er blevet integreret i det daglige, og har medført jeg takler tingene på en mere hensigtsmæssig måde for mig selv.

På den vis, er der kommet et lille nyt skud på livets plante, et skud der, når det plejes, vil vokse og folde sig ud som en smuk blomst.

Jeg glæder mig rigtig meget til at møde og nyde denne blomst, når den er helt klar.

Kærlig hilsen Tina

 

 

Vil du også have styr på din indre kritiker?

 

Indre kritiker ned med nakken

Har du spørgsmål vedrørende DIN indre kritiker?

Så er du velkommen til at skrive, nedenfor i kommentarfeltet.

Vil du bare igang?

Online kurset finder du her:  Tag magten over den indre kritiker

Læs også artiklen om den indre kritiker.

Gratis inspiration

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.