Pas på dig og vær gerne egoistisk

Jeg tager hensyn til mig selv, er det egoistisk?

Mit største problem er at sige fra overfor andre. Jeg er bange for at såre andre.

Ex. Et vennepar som jeg var meget sammen med. De opsøger mig ofte, men jeg vil ikke være sammen med dem mere.

Kvinden er meget syg nu, og jeg magter ikke samværet. Manden forstår godt dilemmaet, at hun er anmasende.

Jeg bliver nødt ikke at se dem mere af hensyn til mig selv, egoistisk?? Jeg undgår dem fordi jeg ikke vil såre hende.

Venlig hilsen Jette

 

egoistisk

Kære Jette

Det er da bestemt heller ikke sjovt, når nogen bliver sårede, og slet ikke hvis vi føler at det er vores skyld – så kan vi både føle os usle, og få dårlig samvittighed.

Det er bare umuligt at leve et helt liv, uden at nogen bliver kede af det, på et eller andet tidspunkt, og vi kan aldrig tage ansvaret for hvordan andre reagerer, på det vi siger eller gør.

Om du er egoistisk

– ja, det vil nogen da sikkert mene at du er, og det er jo også det du selv tænker og spørger om.

Jeg tror dog du opfatter det at være egoistisk, som noget negativt – har jeg ret i det?

Nu er der bare ikke noget i vejen med, at være egoist, når det handler om, at du gør noget for at passe på dig selv.

Når der er noget vi mennesker ikke magter, så skal vi sige fra, også selvom andre derved kan blive sårede. Det er det der hedder egenomsorg. Vi behøver ikke kunne klare og magte alting, altid.

Det er nemlig uhensigtsmæssigt, ikke at passe på sig selv, og det er jo det du nu kan mærke.

Hvis jeg var den kvinde der var syg, så ville jeg betakke mig for, at du kom bare af pligt, hvis du slet ikke havde lyst, eller energi til det.

Overvej lige hvad du selv ville ønske hvis det var dig der var syg…. Ville du have medlidenhedsbesøg eller pligtbesøg, eller ville du ønske personen var ærlig? Det du gerne selv vil have, det skal du overveje at gøre selv.

En anden ting er, at selvom vi er syge, så har vi ikke krav på andre menneskers tid og kræfter.

Jeg synes ikke, at du skal nøjes med at prøve og undgå det vennepar, eller især denne kvinde, som er syg.

Vær ærlig

Jeg synes at du skal gøre hende opmærksom på, hvordan du har det, i stedet for at bruge en masse negativ energi, og tanker, på at undgå dem. Alle de kræfter du bruger på at undgå dem nu, er ikke særlig hensynsfuldt overfor dig selv.

Fortæl kvinden, at du simpelthen ikke magter det. Fortæl at du for at passe på dig selv, ikke synes I skal ses mere. Jeg kan godt forstå hvis du synes det er svært, det bliver dog en lettelse for dig bagefter, når du har været ærlig, og det gælder også i andre situationer, hvor du gerne vil sige fra.

Du behøver ikke sige hun er anmasende, eller overhovedet lægge det over på hende. Tal ud fra dine egne behov, og sig: “Jeg kan ikke, jeg har brug for” osv.

 

Jeg har tænkt meget over dit spørgsmål, og jeg har også spurgt ud i mit netværk, om nogen havde et par gode råd jeg kunne give dig med på vejen.

Pas på dig og vær gerne egoistisk

Dem får du her:

 

[box type=”download” icon=”none”]”Jeg kan levende sætte mig ind i, hvor svært dette dilemma er. Men når det forholder sig som det gør, ville jeg være ærlig og sige det lige ud, og ikke mindst hvorfor.

Det kan godt siges pænt og ved at blive på egen banehalvdel og tage udgangspunkt i, hvad man selv har behov for og føler. Hvis det er for svært at se dem i øjnene og sige det, så kunne et pænt brev, med det man har på hjerte, også være en mulighed.”

Diana[/box]

[box type=”download” icon=”none”]”Jeg tror jeg omsorgsfuldt ville evt skrive det, da det tit er lettere at modtage, men også for dig, at du ved hun har det svært og har brug for støtte omkring sig, men at du kan mærke i dig selv, at du har behov for at trække dig lige nu.

Når du er ved at lære at vælge dig selv TIL vælger du også nogen ting FRA. Se det som at du gør plads til at nye ting kan komme ind i dit liv. Du er god og kærlig ved dig selv.

Tag ikke andres sårede følelser på dig- de er ikke dit ansvar. Du og dit liv er dit ansvar, og her ser jeg du må gøre det der skal til for dig.”

Sofie[/box]

[box type=”download” icon=”none”]”Sige: “Jeg har brug for at passe på mig selv. Derfor har jeg brug for at trække mig”. Noget i den retning, det ville jeg nok sige til mit vennepar.”

Tina[/box]

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.