Gravid

Blev skilt og var i chok

Jeg er en kvinde på 44 år der er skilt i december 2016. Efter ca. 13 år med samme mand valgte han at gå, og meldingen var at han ikke elskede mig mere, og ville noget andet med sit eget liv.

Vi havde en lang historie bag os med 5 år i et hus der krævede totalmodernisering, en datter på 9 år som var konkurrence svømmer på andet år, og begge med krævende jobs.

Oveni alt dette er vores datter reagensglasbarn, og vi forsøgte i knap 6 år at få et barn mere. I et sidste forsøg som mest var mit ønske forsøgte vi med donor æg som desværre helle ikke blev til noget.
Det var tidskrævende, regulerede vores liv en del i forhold til behandlinger, og vi fik ikke snakket ordentlig sammen om de følelsesmæssige, eller i det hele taget de svære op og ned ture.
Dagene gik med praktiske ting, forsøge at leve indimellem behandlinger, job og travl hverdag.

gravid efter skilsmisse

Skilsmissen kom som et chok for mig, og det var et par måneder i chok tilstand. Jeg passede mit job og forsøgte at holde hverdagen så normal som muligt med barn skole veninder. Jeg blev langsomt afklaret og fandt ud af jeg godt kunne klare mig økonomisk og blive i vores fælles hus et års tid.

Nu er huset solgt. Der er heldigvis et overskud som deles her medio februar. Så økonomisk er det ok. Jeg havde egentlig ikke brug for en mand. Skulle ikke have en hverdag med en der gik ind og ud af vores hjem. Kunne klare det hele selv med venner og families hjælp.

Jeg har altid været meget selvstændig og flyttede hjemmefra som 17 årig. Lidt kaotisk ungdomsliv, men har altid klaret mig ok, og har nu en uddannelse som sygeplejerske som jeg er glad for.

Jeg mødte min nuværende kæreste 4 mdr. efter bruddet. Det var ikke andet end dating den første måned men blev til forelskelse. Voldsomt og meget givende for os begge. 

Han er skilt for 2 år siden og har 3 børn på 18, 14 og 8 år. Vi har hele tiden haft et fantastisk sex liv. Aldrig har jeg været vild med en mand på den måde, og omvendt.

Gravid med ny kæreste

Samtidig kan vi snakke sammen om alt. Det har været overvældende og til tider grænse overskridende for mig at give så meget om mig selv.

Også en god læreproces synes jeg. Vi har rejst og har en dejlig hverdag. Børnene har vi ventet med skal møde hinanden, men det skal de nu, og det ser vi begge frem til. Vi bor i hver vores lejlighed ca. 20 km fra hinanden, og det fungerer fint.

Nu er jeg gravid

Nu er jeg mod alle odds blevet gravid. Jeg blev 44 år i oktober og er knap 15 uger henne. Vi vil gerne barnet begge to, og de praktiske ting må vi forholde os til hen ad vejen. Vi elsker hinanden og vil gerne et fælles liv på sigt.

Gravid

Jeg er lige nu i et følelsesmæssigt lettere tomrum. Ikke helt tiden med indimellem. Måske er skilsmissen ikke bearbejdet ordentligt, selvom både ex og jeg kom hurtigt videre med nye kærester. Jeg er absolut bange for at blive svigtet, men mærker samtidig kærlighed.

Jeg kan godt blive i tvivl om hvad jeg vil, men er overbevist om at ville ha en barnet. Samtidig er det så uvirkeligt for mig stadigvæk. Jeg har det som om jeg ikke kan nyde kærligheden og sige at det er ok.

Har en daglig kamp med mig selv

Jeg har en næsten daglig kamp med mig selv, om kæresten og jeg kan være mere end det vi er nu. Min usikkerhed for fremtiden fylder en del. Det fylder absolut mere efter jeg er blevet gravid, hvilket vel er naturligt. Det handler ikke om at blive gift, men om en fælles fremtid.

Jeg har ikke mødt hans forældre endnu. Vi har været kærester siden maj sidste år. Det betyder ikke så meget for ham siger han, men fylder en del hos mig, også nu jeg lige straks er synligt gravid.

Min kæreste fik efter lang tids søgen andelslejlighed i august sidste år. Vi vil på sigt gerne bo sammen, men min usikkerhed om hvornår fylder en del.

Og så fylder det en del at skulle være forældre sammen, og hvordan vi gerne vil være det. Den snak skal nok tages af et par omgange.

I bund og grund er jeg nok ret bange for at presse eller stille krav så jeg ryger ud i et svigt som da min ex gik fra mig.

Jeg håber du måske give mig et råd til at se videre frem.

De mange hilsner
Den rådvilde.Kære du

Hold da op et rutsjetur du har været, og er ude på.

Jeg kan sagens forstå at du kan have svært ved at få ro på dine følelser, og tanker.

Allerførst tillykke med kærligheden, og et kæmpe tillykke med at du er gravid.

Din egen skilsmisse:

Det kan sagtens være, at du ikke har fået bearbejdet din skilsmisse ordentligt, og det vil jeg da anbefale dig at gøre. 

Nu ved jeg ikke præcis hvilke tanker du går og har omkring skilsmissen, men jeg tænker at der er nogle tanker og overbevisninger som fylder. Disse tanker og overbevisninger som måske er med til at give dig frygten for den nye kærlighed, og som forhindrer dig i at nyde den, når du frygter et nyt svigt.

Jeg mener dog at du skal lade kærligheden sejre. Det vigtigste er at i er vilde med hinanden, og vil hinanden.

Beslut dig for at nyde det du er i nu, fremfor at bekymre dig om fremtiden. Der er aldrig nogen garantier, så hvis du konstant er bange for svigt, så forhindrer du dig selv i at nyde det der er rigtig godt lige nu.

Jeres fremtid sammen:

At være forældre sammen:

Du er mod alle odds blevet gravid, og har besluttet dig for at få barnet, så jeg mener du skal give barnet det bedste udgangspunkt for et liv med to forældre.

I kan snakke sammen om alt skriver du, og det er et fantastisk udgangspunkt for at have et forhold, og ikke mindst vigtigt når du er gravid, og når I skal have et barn sammen.
Der skal tages mange snakke i mange omgange, også omkring hvordan I praktisk vil klare det, hvis I bor hver for sig.

Hans forældre: 

Hvis jeg var dig ville jeg bede inderligt om at møde hans forældre. Fortæl ham at selvom det ikke er vigtigt for ham, så er det vigtigt for dig.


Jeg vil anbefale dig at reflektere over følgende:

Det er svært at sige hvad du præcis skal gøre, for de rigtige svar har du selv, men du skal hjælpes til at finde de svar.

Det du selv kan gøre lige nu er:

Overvej hvad det er du har brug for sikkerhed omkring, for at kunne nyde.
Hvad er især vigtigt for dig i et nyt parforhold ?
Hvilke værdier er vigtige at have fokus på i et parforhold og i opdragelsen af et barn?
Hvad vil det GIVE dig, at give dig hen til kærligheden?

Du skriver: "I bund og grund er jeg nok ret bange for at presse eller stille krav så jeg ryger ud i et svigt som da min ex gik fra mig."

Du skal ikke presse, men du må gerne stille krav til dit fremtidige liv. Formuler dine krav som nogle behov og ønsker. Hvis din nye kæreste virkelig vil dig, og ønsker en fremtid med dig, så vil han også respektere dine ønsker og behov.

Vær ikke bange for at give udtryk for din holdning og mening. Jo mere tydelig du er, jo nemmere er det for jer at afstemme forventninger.

Spørg også dig selv: Hvad er det jeg egentlig frygter?

Du skriver du frygter at blive svigtet, men hvad gemmer der sig under det?
Når du ved mere konkret hvad det præcis er du frygter, så kan du give dig selv svaret på hvordan du vil håndtere det, hvis det skulle ske.

Hvad er det allerværste der kan ske ved at gøre det du gerne vil lige nu?
Hvis det allerværste skulle ske, hvordan ville du så håndtere det?

Når først vi ser det i øjnene, som vi frygter, så bliver uroen ofte meget mindre.

Så VÆR med, og accepter frygten, i stedet for at ønske den går væk, fordi det ER en ny og ukendt situation du er i, så frygten er helt naturlig. 

Jeg håber mine råd kan bringe dig lidt videre.

Du er altid velkommen igen, hvis du ønsker mere hjælp i form af nogle coachingsamtaler.

De bedste hilsner

Helene

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.