Hjerte tilbage igen

 

Jeg vil have mit hjerte tilbage

 

Hej Helene

Jeg vil gerne have mit hjerte tilbage, men jeg sidder fast.

 

Jeg var sammen med Jonas i 5 år. Det var 5 meget turbulente år fyldt med voldsomme følelser.

Vanvittigt høje følelser af at elske, skænderier fyldt med had, utallige pauser, fantastisk sex, løgne, bedrag, fortielser og fuldstændig ro i krop og sjæl, når vi lå ved siden af hinanden.

Jeg følte på en og samme tid, at han var mit livs kærlighed, men også djævlens karma, der kom og ramte mig.

Jeg mistede min mavefornemmelse, følte jeg levede i en parallelverden og brød sammen. Hans løgne, utallige kvinder ved siden af og det, at han droppede mig gang på gang, uden at jeg egentlig vidste hvorfor, sled mig op.
Han kunne i de 5 år ikke finde ud at melde ud til omverdenen, at han og jeg var kærester. Han havde et utal af undskyldninger for, hvorfor jeg skulle holdes skjult.

Jeg tilgav mange af de andre kvinder, han havde, selvom han havde flere af dem fast ved siden af mig i lange perioder. Jeg tror faktisk ikke, at han sammenlagt havde mere end 6 måneder med kun mig på de 5 år, vi var sammen. Men på en underlig måde følte jeg altid, at jeg var hans kvinde nummer 1. At det var mig der betød mest. De andre var ikke betydningsfulde. Jeg var hans dronning.

Efter 5 år stoppede vi endegyldigt.

Han havde mødt en anden. Selvom jeg troede, min verden stoppede, lykkedes det mig at komme på benene igen. Jeg gik til coach i et år, jeg knoklede i døgndrift på at holde fokus på mine børn og på at stå op – både fysisk og mentalt.

Jeg fandt langsomt ind til mig og min verden. Fandt min mavefornemmelse igen og begyndte at lytte til min intuition igen. Jeg var på ret mange dates, og efter et år mødte jeg en utrolig dejlig mand, Alex.

Alex er den sødeste, tålmodigste og mest omsorgsfulde mand, jeg nogensinde har kendt. På papiret passer vi utrolig godt sammen. Vores sex er nogenlunde. Han er ligetil, stabil, rolig, ærlig, ufattelig hjælpsom og trofast til fingerspidserne. Han har aldrig elsket en som mig, siger han. Der skal ikke herske tvivl om, at jeg holder ufatteligt meget af ham.

På en eller anden måde elsker jeg ham. Med ham vil jeg kunne få det liv, jeg gerne vil have. Ro, forståelse, omsorg og tryghed. Jeg vil blive elsket til, jeg dør (og formodentlig også videre derefter).

 

To år efter bruddet med Jonas, kontakter Jonas mig.

Hen over nogle måneder prøver jeg at holde fast i, at jeg er sammen med Alex, og at sådan skal det forblive. Men jeg kan ikke styre mig. Jonas og jeg begynder

at ses og har med det samme igen et vanvittig begær imellem os. Jeg smiler igen. Men denne gang føler jeg ikke, at jeg er hans nummer 1. Jeg ved ikke hvorfor. Denne gang har han ikke andre kvinder. Jeg er ret sikker på, at jeg er den eneste, men jeg føler mig som nummer 2 i hans hjerte.

Jonas ved, at jeg har Alex, så vi ses kun en gang imellem. Alex fortier jeg det hele overfor. Nogle måneder inde i Jonas’ og min affære fortæller han mig, at hende han forlod mig for 2 år før (Line), flyttede han sammen med, og de fik et barn sammen. De havde et grimt brud, da deres barn var 3 måneder gammelt, og Jonas har siden da ikke set sin datter. Han har selv (delvist) valgt, at der ikke skal være kontakt, da han ikke vil, at Line skal styre hans liv igennem datteren i de næste 18 år.

Nogle uger efter Jonas fortæller alt dette, kan jeg mærke, at det hele går op i en højere enhed inde i mig. Line kendte han allerede, før jeg mødte ham 7 år forinden. Min veninde mener faktisk, at vi i det ydre ligner hinanden (vi kender ikke Line og kan derfor ikke vide, om vi i sind minder om hinanden). Jeg tænker, at han har villet hende allerede, da jeg kom ind i billedet 7 år tidligere. Da hun endelig ser til hans side, ryger jeg ud.

Alt det faste og stabile, jeg havde ønsket, kunne han nu give til hende. Da de bryder med hinanden, går der ikke meget mere end en måned, førend han begynder at kontakte mig. Jeg kan nu bruges igen. Det giver nu mening for mig, hvorfor jeg i denne omgang ikke føler, jeg er nummer 1 i hans hjerte. Line er der stadig.

hjerte

Jeg kan ikke tilgive ham, kan jeg mærke indeni.

Jeg knokler med at prøve, men kan ikke. Selvom han siger, at det er mig, han vil have, kan jeg ikke slippe følelsen af, at Line er den, han reelt vil have. Han er tydeligvis stadig i sorg over hende, hvilket han også nogle dage tilkendegiver. Andre dage hader han hende og mener, hun er den ledeste kælling på jorden (hans ord, ikke mine).

Jeg kan i mine følelser ikke slippe Alex, selvom jeg prøver, imens Jonas og jeg ses. Alex er virkelig den totale modsætning af Jonas og gør mig utroligt godt hver dag.

Efter nogle måneder afslutter jeg det med Jonas. Selvom han påberåber sig ikke længere at lyve, og at han har set lyset og nu ved, hvordan han vil leve ligefrem, ærligt og med kun en kvinde, popper der små underlige ting op, som ikke giver mening. Følelsen af, at han stadig lyver om flere ting, vokser inde i mig. Jeg tør ikke tage endnu en chance med ham. Jeg er bange for at ende i et totalt kollaps igen.

 

I dag er Alex og og jeg stadig sammen. Han er fortsat den bedste mand, jeg i mit liv har kendt. Jeg har kun positive ting at sige om ham. Han ved stadigvæk intet om min affære med Jonas.

Det er 9 måneder, siden jeg sluttede med Jonas, og jeg har ikke haft kontakt med ham siden. Jeg kan se, at han efterfølgende har blokeret mig alle steder (selvom jeg ikke på noget tidspunkt, efter jeg gik fra ham, har kontaktet ham). Men jeg har virkelig hårdt brug for hjælp. Mit hjerte hænger stadig fast hos Jonas.

Selvom jeg elsker Alex, så føler jeg stadig, mit hjerte tilhører Jonas.

Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på Jonas.

Der går ikke en dag, uden at jeg savner Jonas. Selvom jeg hele tiden fortæller mig selv om alt det dårlige, Jonas har udsat mig for, selvom han på papiret slet ikke passer ind i mit liv, så elsker jeg ham stadig. Jeg føler stadig, at han er mit livs første og eneste kærlighed.

Jeg vil gerne have mit hjerte tilbage. Jeg vil gerne kunne elske en anden end Jonas fuldt ud. Kan du hjælpe? Jeg er efterhånden ved at ryge ned på det igen, og jeg vil gerne videre med mit liv uden Jonas.

Jeg kan ikke dele dette med mine venner og veninder. De hader Jonas for alt det dårlige, han har budt mig og mine børn (selvom jeg har pointeret, at der skal to til tango). De kan ikke forstå, jeg overhovedet kan elske ham eller savne ham. Jeg ville miste mange af dem, hvis Jonas kom ind i mit liv igen, og de har ikke lyst til at snakke om ham.

 

Hilsen én, der sidder fast.

 

Mit hjerte tilbage

 

Kære dig, der der gerne vil have dit hjerte tilbage

Du har allerede dit hjerte.

Spørgsmålet er, om du virkelig giver dit hjerte det, som det har brug for, og om du giver hjertet og dermed dig selv den kærlighed, du og dit hjerte trænger allermest til.

Jeg kan da virkelig godt læse, at du lider og sikke meget negativ energi, du bruger på noget, du ikke længere har. Og jeg sidder også og tænker, at det du har nu, det giver du måske for lidt opmærksomhed.

Du vil måske synes, jeg er barsk nu, men det her er skrevet i al kærlighed til dig, og fordi du jo spørger, om jeg kan hjælpe dig videre fra der, hvor du sidder fast:

Min tanke er, at du holder både dig selv og Alex for nar ved at håbe på at få noget, som du inderst inde ved, ikke er godt for dig.

Alex ved ingenting, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at når han nu er så sød, omsorgsfuld, kærlig, som du beskriver, og giver dig alt det bedste, om han så fortjener at blive i troen om, at I to er det perfekte par?

Jeg ved jo ikke, hvad det er du inderst inde gerne vil have, om det er mere spændende sex eller mere lidenskab og spænding. Men hvis Alex ikke kan give dig det, så er spørgsmålet, hvor længe du kan holde til at lade som om, alt er ok.

Jeg sidder med en fornemmelse af, at du skal starte et helt andet sted med dine overvejelser for at kunne flytte dig og ikke blive siddende fast der, hvor du sidder nu.

Jeg ser tre scenarier, hvormed du måske kan komme videre i dine overvejelse, og på den måde få dit hjerte tilbage:

1.

Sæt dig ned, og forestil dig en tilværelse med Jonas – hvor bor I, hvad laver I, hvad siger I til hinanden, hvordan er jeres hverdag? Hvilke konsekvenser vil det have for dig og dine børn, og din relation til dine venner, hvis du fik Jonas igen?

Tænk dig rigtig godt om, og vær hudløs ærlig. Og når du mærker helt ind i dit hjerte, vil det så være nærende for dig?

Er det virkelig det, du ønsker?

 

2.

Du skal træffe en bevidst beslutning om, hvad det er for et liv, du ønsker – hvad er det, du længes efter, hvad er det, du savner, som du ikke har nu?

Hvad skal der til for, at du får det ind i dit liv?

Det bekymrer mig, at du har været i et forhold til Jonas, hvor du har levet med ikke at være hans eneste ene, hvor du har fundet dig i, at han var dig utro – det er virkelig ikke selvkærligt, og det giver mig et indtryk af, at du ikke værdsætter dig selv særlig højt – det vil jeg virkelig anbefale dig at tage hånd om.

Når du ved det, så skal du holde fokus på det, du vil have, og gå efter det – også selvom det betyder, at du skal forlade Alex.

 

3.

Måske kan Alex godt give dig det, du savner, og det betyder så, at du skal fortælle ham, hvad det er du gerne vil have mere af. Du skriver: ”Med ham vil jeg kunne få det liv, jeg gerne vil have”, men det kan jeg godt være lidt i tvivl om, når jeg læser om de hjertekvaler, du har nu.

Så hvis du gerne vil have dit hjerte tilbage, så er min bedste anbefaling, at du er tro og kærlig imod dig selv og dit hjerte.

Jeg håber, jeg har givet dig noget, så du kan komme lidt ud af din fastlåste situation, for ingen fortjener at lide, som du gør nu.

 

Helene Rosendahl Hillersdal

Mange kærlige hilsner

Helene

 

1 svar
  1. pernille
    pernille says:

    Det er interessant at fortaellingen om Jonas er meget bredere og mere interessant laesning, sammenlignet med historien om Alex. Helt naturligt drages vi maaske mod de mere interessante historier. det er vel saaledes ikke nemt at vaelge hvad der er ‘kedeligt’ over det spaendende. Eet eller andet sted ikke en urimelig akt – saa vidt vi ved faar vi kun eet liv <3

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.