Falske datingprofiler

Falske datingprofiler florerer på nettet

Personen bag profilen er ikke altid hvad de giver sig ud for at være.

Længes du efter kærligheden, et parforhold, hvor du kan elske og føle dig elsket?

Tænker du at internettet er en oplagt mulighed, fordi du ikke ellers ved hvor du skal finde din nye partner?

Jeg havde stort held, med at møde min mand via netdating, for 8 år siden. Han viste sig heldigvis, at være præcis den han gav sig ud for at være.

Jeg sidder dog med kvinder i coachingsessioner, der ikke alle har været lige så heldige.

Når vi vil have kærlighed, for enhver pris:

Når vi søger kærligheden, omsorgen, og en der vil elske os for den vi er, så sker det ind imellem at vi bliver bjergtaget over en henvendelse, og søde ord der rammer lige ind i hjertet.

På overfladen ser det tilforladeligt og rigtigt ud, men der kan gemme sig svindlere bag de falske datingprofiler.

Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det som regel også – vær meget opmærksom.

Så tab ikke hoved og fornuft, selvom amor sender sin pil lige imod præcis dig. ALLE kan blive snydt, men er dit selvværd ikke særlig højt, så kan du virkelig være i farezonen.

 

Falske datingprofiler

En kvinde fortæller:

[box type=”download”icon=”none”]

“Mit selvværd var så lavt, at jeg ikke kunne forestille mig at møde ham ude i virkeligheden, for hvem ville have sådan en som mig, i min alder.

Jeg hungrede efter kærlighed, og oprettede derfor en profil på nettet. Der var hurtigt bid. Han var lidt yngre end jeg, var fra USA, arbejdede som etnolog og var udstationeret i Afrika.

Det var lange kærlighedserklæringer der kom, og jeg sugede det hele til mig. Vi skrev sammen nogle uger, og jeg blev mere og mere involveret i hans liv.

En dag skrev han at han havde været ude i en landsby, og der havde han tabt sin pengebog. Han stod nu uden penge, og spurgte om jeg kunne hjælpe ham. Det kunne jeg jo godt, jeg havde pengene, men blev alligevel i tvivl, om nu det var det rigtige at gøre. Spurgte ham ud, om ikke han kunne få sin familie til at hjælpe sig. Det svarede han ikke på, men begyndte at spørge mig om jeg ikke stolede på ham.

Nu bagefter kan jeg se hvor sygt det var, men på det tidspunkt var jeg blevet afhængig af hans kærlighedserklæringer, og kunne slet ikke forestille mig, at det skulle slutte.

Jeg endte med at sende penge til ham, bare for at kunne blive ved med at få bekræftelser på at han elskede mig. Kort tid efter skulle han bruge endnu flere penge, jeg sendte igen penge (nu havde han fået over 10.000 tusind kroner.)

Et sted dybt inden i mig, fornemmede jeg at noget var galt, og nævnte det for en veninde, der reagerede voldsomt, og prøvede at tale mig til fornuft.

Historien endte med, at jeg skrev til ham at jeg ikke ville sende flere penge. Han blev vred, og pressede mig i længere tid, med ubehagelige mails og telefonopkald. Jeg havde svært ved at holde fast og sige fra. Det var som at skulle ud af et misbrug.

I dag er jeg kureret, og har en dejlig kæreste, som jeg har mødt i den virkelige verden.

Er stadig dog rystet over at afhængighed af kærlige ord, kunne blive så stærk, at jeg totalt mistede min fornuft og dømmekraft.

Mit råd til dig: Sælg aldrig dig selv, og lad være med at betale for kærlighed og anerkendelse”[/box]

 

Sådan snyder de dig:

Stjålne billeder af ganske almindelige mennesker, falske tekster og oplysninger bliver brugt i flæng.

De falske profiler har udgangspunkt i decideret svindel, og de falske profiler benyttes både af kvinder og mænd. Politiet kalder det “Romance scam”

Lasse Bauer, parterapeut og forfatter, til Newspaq  udtaler, at det ikke kun er “dumme” mennesker, men også intelligente mennesker, der overser de farlige signaler og lader sig snyde af svindlerne, der først beder om penge, når ofret er faldet for dem. (Kilde: Avisen.dk)

De der gemmer sig bag profilen er super trænede i kommunikation, de rammer lige ind med de ord, sætninger, og komplimenter, som vi falder pladask for, og er mest “sultne” efter at høre.

Derved taber vi sommetider hovedet, og glemmer at tænke klart. De kender alle de rigtige ord, og opbygger en tillid, ved at være åbne og imødekommende, i deres skriverier.

Falsk datingprofil

 

De falske datingprofiler, er svære at stoppe.

Det er en ren industri, og de er totalt følelseskolde, de mennesker der sidder bagved disse falske datingprofiler. Problemet er at de er svære at afsløre, og det er svært at advare andre, der kan komme i samme situation.

Grunden er at det er et tabu, og ingen har lyst til at stille sig frem, og fortælle at de er blevet snydt.

 

Hvad skal du være opmærksom på?

#

Hvis du er kvinde: Hvis manden der skriver er yngre end dig, så vær ekstra opmærksom.

Er du mand, så vær på vagt, hvis kvinden bor i udlandet, og gerne vil komme og besøge dig, men liiiige mangler til flyvebilletten.

#

Bliv i datingforummet så længe som muligt, selvom personen foreslår dig at tale i telefon eller skype, udenfor forummet. De falske datingprofiler vil prøve at få dig til at kommunikere udenfor datingforummet, fordi så er de sværere at opdage og fange af myndighederne.

#

Danske mænd/ kvinder? Tjek alt hvad du kan om dem på Google.

Bor de i udlandet, skal du være ekstra varsom. Læg nøje mærke til deres sprog og grammatik. Nogle udenlandske falske datingprofiler er fyldt med stavefejl og forkerte ordstillinger, fordi de anvender eks. Google Translate til at oversætte til dansk.

#

Bed om at I mødes hurtigt, hvis han/hun ikke kan mødes med dig, findes han/hun  muligvis slet ikke.

#

Får du en adresse eller telefonnummer, så tjek det ud. Er det et skypenummer eller en hotline der ringes fra, hvis I taler i telefon, findes nummeret i virkeligheden?

Taler I i telefon, så lyt godt ind til accent, og ordstillinger.

#

Begynder at spørge ind til hvad du tjener, om du har penge i banken, eller om du vil sende penge eller en flyvebillet, så være straks på vagt.

SEND ALDRIG PENGE, uanset hvor synd du synes det er – medmindre du har så mange penge i banken, at det ikke betyder noget, at smide dem ud af vinduet.

#

Personens profilfoto: De falske datingprofiler har som regel kun et enkelt billede. Bed om at se flere billeder af personen, fra andre situationer i deres hverdag.

#

Kontaktes du af en af de falske datingprofiler: Meld det til den datingside du har din profil hos, og også til politiet.

 

 Læs også min guide til netdating og Guiden til dig der vil have en god date

 

Ønsker du at styrke dit selvværd,

og mindske risikoen for at blive afhængig, af en falsk profil?

Afklarende samtale

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

3 replies
 1. johnni
  johnni says:

  Hej

  Hvis de danske dating sites bruger nemid, ville svindelen falde hurtigt. De udenlandske svindlere
  har ikke adgang til nemid.

 2. Ea
  Ea says:

  Tak for fokus på dette emne.

  Det er typisk for dating scammere at de er udstationerede og hurtigt ønsker at kommunikere uden for dating site – på engelsk.

  Du kan evt Google dele af mails for at høre om det er på scam liste, eller check ‘romancescam.com’.

  God dating fra Ea

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.