Vores forhold er slut

Pludselig sagde han at vores forhold var slut…

Hej Helene..

Jeg mødte for 1 års tid siden en charmerende, dejlig, varm, opmærksom rar mand på 56 år..

Som slog benene væk under mig…

Vi datede i ca. 2 mdr, da han pludselig en dag ringede og sagde, at vores forhold var slut.

Han var stresset på grund af sit job, og pga af nogle familie problemer som krævede al hans opmærksomhed, og derfor kunne han ikke rumme mig i hans liv, og da han ikke i den tid vi havde været sammen, havde været lykkelig eller glad sammen med mig, valgte han mig fra …

Da der var gået 2 mdr. kom han tilbage, for i de mdr. der var gået, havde han fundet ud af, at jeg havde gjort ham glad og lykkelig, og hvis jeg gav ham en ny chance, ville han vise mig, at han ville mig og os denne gang…

Det var svært, at tro på ham igen, for han havde virkelig såret mig, men jeg indså, at jeg måtte glemme fortiden og starte på en frisk..

Det gjorde jeg, og vi fik 9 mdr sammen hvor vi virkelig havde det dejligt og godt sammen, og han godt kunne tænke sig, at vi flyttede sammen og blev gift …

Vi planlagde fremtiden sammen, og alt var bare fantastisk…

Selvfølgelig var alt ikke lykke og idyl, men vi var gode til at tale om de problemer der dukkede op hen ad vejen, og få dem løst.

Og så pludselig ud af den blå luft kom han en dag, og fortalte mig, at han var stresset og alle ville have en bid af ham. Hans job, hans forældre og især hans  søster og så mig….

Han spurgte om jeg ville give ham fred og ro til lige at finde rundt i hans ” cirkus “, som han kaldte det, for han var fuldstændig stresset fordi han ville gerne stille alle tilfreds, og det kunne han ikke..

Jeg sagde at selvfølgelig ville jeg det, og gav ham ro..

For dermed en dag at modtage en opringning fra ham, hvor han fortalte mig, at han ikke var lykkelig glad når vi var sammen, og ikke kunne mærke mig i hans hjerte, så han ville afslutte vores forhold.

Men ville gerne være venner for han havde ikke lyst til, at miste mig i hans liv.

“For jeg hader dig jo ikke, jeg kan jo godt lide dig…”

Jeg sidder tilbage og forstår ingenting.. !?

Hvad skal jeg tro og tænke?

Vh Helle

Selvomsorg

Kære Helle

Jeg kan da virkelig godt forstå, at du står tilbage med en underlig fornemmelse, og som et stort spørgsmålstegn.

Når et forhold slutter på den måde, så kan der være mange følelser og tanker der fylder.

Min første tanke da jeg læste dit spørgsmål var, at jeg tror slet ikke at det dybest set har noget som helst med dig at gøre.

Det hele handler om ham.

Vi mennesker gør det vi har brug for at gøre, for at finde balance.

Hensigten er altid at få dækket vores behov. Måden vi gør det på er til gengæld ikke altid forståelig for andre. Så det er ikke mærkeligt, hvis du ikke kan forstå hvorfor din kæreste gjorde som han gjorde.

Skal jeg se det fra hans side, og det er jo bare et gæt fra mig:
Han kan ikke magte at leve op til alle de forventninger han oplever, at andre har til ham.
Det stresser ham at der er forpligtelser til mange sider (dig, familie, job mm). Han gør flere gange det han lige nu tror vil hjælpe, og tænker ikke langsigtet.

Dybest set passer han bare på sig selv. Dækker sine behov for ro og overskud. Og han er stadig usikker tror jeg, for han vil jo ikke miste dig helt – og ved at foreslå at I er venner, så bliver det lidt mere uforpligtende for ham. Men hvis han virkelig virkelig ville dig, så havde han ikke slået op nu, for anden gang.

Hvad han giver som forklaring er det han lige i de enkelte situationer føler, og han bruger de ord han selv mener der kan forklare situationen bedst.

Du skal videre nu på en god måde, efter dette forhold…

Jeg ville ikke bruge vildt meget energi på at prøve på at forstå ham, for vi mennesker kan faktisk aldrig HELT forstå hvorfor andre gør, og siger som de gør.
Hvis vi skulle det, så skulle vi kunne krybe ind i deres hjerner, og have samme overbevisninger, og livsbagage som dem, og det er umuligt.

Det du skal bruge energi på er at forholde dig til det han SIGER, og acceptere at NÅR han siger det han gør, så er det det du må tage for pålydende.

Når det er sagt, så kan jeg også godt forstå hvis du har en følelse af at være kasseret, og det er der du nu skal lægge din energi.

Du skal selvfølgelig også overveje, om du vil holde ham i dit liv, som en ven – og jeg kan sagtens forstå hvis du lige nu ikke kan tage stilling til det – og hvis det er tilfældet, så sig til ham at det må du overveje.

Du skal nu gøre det der er bedste for dig…

Du skal igang med at overveje hvad DU gerne vil, både med dit liv og et evt. nyt forhold. Hvad er vigtigt for DIG?

Du skal også fylde dig selv op med masser af selvkærlighed, og selvanerkendelse, så dit eget selvværd ikke dykker for meget.

Det er selvfølgelig helt OK at være såret og ked af det, følelser lyver aldrig, og de skal virkelig respekteres.

Heldigvis klinger selv negative følelser af af sig selv igen. Men klart at du er nede rent følelsesmæssigt i en periode, og så skal du op igen.

Det gør du ved hjælp af dine overbevisninger, selvanerkendelse, og selvkærlige handlinger, som styrker dit selvværd.

Lad dine følelser fortælle dig hvordan du lige nu har det, accepter følelsen, og giv derefter dig selv det du har brug for…

Det kan f.eks være at skælde ud, græde, gå en tur, tale med nogen om det – men det vigtigste er at du har fokus på DIG.

Jeg håber mit svar giver mening, og kan bringe dig lidt ud af din nuværende tilstand, så du kan komme videre i god behold.

Hvis du vil have yderligere hjælp til mere selvomsorg, så er du velkommen til at skrive dig op til mit daglige boost. Det gør du lige her: Dagligt boost til mere selvomsorg

Du er også velkommen til at læse mere om selvomsorg her: KLIK HER   

Helene Rosendahl Hillersdal